Vi forteller med lyd, bilde og moderne teknikk!

Med lyd og bilde kan formidling bli levende. Fortell via mobiltelefon, et skilt eller kanskje høyttalere i en utstilling! Vi produserer den formidling som ønskes.

Skjermbilde 2016-08-29 kl. 14.32.20

Respons

«Mobilguiden fungerte som en levende guide. Mer engasjerende enn skiltene.» Om sommerfugl-stien, Uppsala

«Great idea, Great view.» Fra den digitale gjesteboka på Rundemanen Bergen.

«Var forbi Grindheim kirke i forbindelse med Geocaching, og det var fantastisk godt at få fortællingen på telefon da kirken var låst.. Tusind Takk. » Grindheim kirke


IMG_5062

Ved Vindelelven

Oppdrag: Produksjon av LaternaGuide ved to steder langs Vindelelven i Sverige. Teknikken skal drives av strøm fra solcellepaneler. Laterna Vox AS produserer film, mobiltilpasser innhold og leverer teknikk.

Ferdig 2016.

Mer om prosjektet!


Det inngår i vårt publiseringsverktøy, cms, å kunne produsere quiz! Vi har for eksempel lagd en quiz om vær.

Skjermbilde 2016-08-29 kl. 14.31.43


bjorno

I skjærgården

Oppdrag:  Digital guide til fire steder i Stockholms skjærgård, tre med solcellepanel. Quiz og kombinasjon av lokalt nettverk men også QR-kode til innhold langs en natursti. Oppdragsgiver: «Skärgårdsstiftelsen». Laterna Vox mobiltilpasser innhold, leverer teknikk og installerer. Prosjektlederen skrev i invitasjon til innvielsen at de fått en «grymt bra Wifi-lösning från Laterna Vox».

Ferdig 2016.

Mer om prosjektet!


biotopia

En guide om bier

Oppdrag:  En digital guide om bier ved biologimuseet Biotopia. Laterna Vox filmet, tilpasset innhold, leverte teknikk og installerte. Her valgte museet også å ha QR-kode på skilt og kort url (webbadress) for de som ønsker å bruke egen internettilkobling.

Ferdig mai 2016.

Mer om prosjektet!


birkenhead

Birkenhead Park

Oppdrag: levere teknikk og programmere innhold til Birkenhead Park ved Liverpool, England. Parken er kommunalt drevet. De skal selv produsere innhold.


Skjermbilde 2016-08-25 kl. 10.38.21

Audioguide Arkivet

Oppdrag:  Redigering og oversettelse av tekter til engelsk. Innspilling og programmering av audioguide på engelsk og tysk til en utstilling; «Brennpunkt Arkivet», på Stiftelsen Arkivet i Kristiansand.

En audioguide, via webb, laget med vårt eget publiceringsverktøy. Tilgang via QR-kode.


12916966_1277319382282612_6105446080259682066_o

Snakkende benk

Oppdrag: Tilpasse teknikk til en snakkende benk til Köpings torv. Det skal finnes fortellinger på flere språk, man velger historie og språk via mobilen. Produksjon pågår. Oppdragsgiver: «Köpings kommun».

Ferdig vår 2017.


Skjermbilde 2016-08-24 kl. 22.15.09

Lyttestasjon

Ved Norges sydspiss har vi laget en poesistol. Besøkere kan lytte til barn som snakker om livet eller til poesi. Diktene leses fra stolens rygg. Høyttalere er bygget inn. Man velger dikt via mobilen. Om Lyttestasjonen på TripAdvisor


13987174_10153591670385146_1172176424_o

Lyd i kiosker

Oppdrag: Formidlingskonsept for to telefonkiosker i Oslo for Telemuseet.
Løsning: Lyd starter når man går forbi, stemmer i samtale. En spesiell lyd spilles opp hvis barn går inn. Vår databoks, LaternaPod, er en smart lydavspiller men også en WiFi-hotspot som gir trådløst nett. Laterna Vox satte i tillegg opp en website i WordPress med en særdeles vanskelig quiz. Tre IR-sensorer blir brukt og det er kontakthøyttaler i taket. Det var mye regn da vi installerte, men vi hadde tak over hodet!


boardnara7

Eget kretskort

Utvikling: Vi har produsert et eget kretskort. Det er enkelt og energibesparende,  med mange muligheter. Teknikken monteres i en boks som kan være utendørs. Det hele kan driftes av solcellepaneler.

Mer om prosjektet!


Tidligere prosjekt

10 000 år på 12 minutter; En tidsreise i lyd, lenger og lenger tillbake i tiden. Innhold er en vandring ut fra fire plasser i Uppsala. Her i en helhet:

Øvrige tidligere prosjekt:

Digital guide til «Länsstyrelsen i Jämtland»  Sonfjellet nasjonalpark.

Lyd og historier til  «Telegrafen» i Ny Ålesund, Svalbard (inte mobilguide).  Lydmiljø og fortellinger.

2325

Med høyttalere på plass. Det var et oppdrag til Telemuseet/Telenor Kulturarv i samarbeid med Fluxloop.

Til Biotopia har vi produsert en sommerfuglguide med quiz!

Noen av guidene finnes for øvrig samlet på:

laguide.se og laguide.no

m LaternaGuide med lokalt WiFi-nettverk; Rundemanen, Bergen, for Telemuseet.